top of page
Logo voor docs.jpg

Waarom krijg ik bijna altijd een bandje als ik bel?

De specialist is meestal in behandeling en kan daarom de telefoon niet opnemen. Tussen de behandelingen door nemen wij altijd de tijd om terug te bellen of vragen via de WhatsApp en mail te beantwoorden. Het zal helaas door drukte ook wel eens voorkomen dat wij in de avond pas reageren.

 

Kan ik naar de sportschool bellen om contact te krijgen met Studio EB?

Wij zijn gevestigd in het sportcentrum van Active Health, tegenover de Pedicure en naast de Fysiopraktijk. Wij zijn telefonisch niet te bereiken via het nummer van Active Health maar uitsluitend via onze eigen telefoonnummers.

 

Waarom zie ik zoveel prijsverschil?

Prijzen op internet kunnen erg verschillen.  Een professionele PMU specialiste met een gecertificeerde ruimte zal NOOIT tegen een zwaar gereduceerd tarief werken. Trek hieruit dus een conclusie als jij prijzen tegen komt die gemiddeld erg laag liggen. Vaak lijken de tarieven ook een stuk lager omdat er via reclame alleen de prijs van de basisbehandeling wordt gecommuniceerd. Terwijl de nabehandeling na 6 weken altijd nodig is. De nabehandeling betaal je dan apart waardoor het bedrag toch veel hoger uitvalt.  

 

Hele hoge bedragen komen ook voor. Dit gebeurt meestal door specialisten die lang in het vak zitten en daarom extra rekenen voor hun specifieke expertise en ervaring. Sommige specialisten slaan hierin door. Er worden regelmatig prijzen gehanteerd die uit proportie zijn. Zij spelen in op het feit dat de consument hoge tarieven vaak koppelen aan kwaliteit en exclusiviteit.

 

Die perfecte foto’s op internet, zijn die bewerkt?

In veel gevallen wel. Ben jij aan het oriënteren voor een PMU behandeling dan is het belangrijk om een realistische kijk te hebben op het geheel. Er staan prachtige foto’s op internet met de allermooiste resultaten. Als je goed gaat kijken zal het mogelijk opvallen dat dit foto’s zijn met de perfecte belichting, van dames met perfecte huiden en met een prachtig en perfect eindresultaat. Die foto’s zijn bijna altijd bewerkt. Dit is NIET realistisch!

 

Ik ben hoogblond, kan ik mijn wenkbrauwen laten doen?

Zeker. Wij hebben zeer veel blondtinten in ons assortiment. Wij krijgen hier veel vragen over omdat het idee speelt dat PMU op de wenkbrauwen alleen geschikt is voor donkere wenkbrauwen. Dat is absoluut niet zo. Wij plaatsen met regelmaat blonde wenkbrauwen.

 

Ik moet een chemokuur ondergaan, hoe werkt dit?
Wanneer je een chemokuur moet ondergaan waarbij je waarschijnlijk de komende tijd wenkbrauwhaar en evt. de wimpers gaat verliezen dan willen wij zo snel mogelijk helpen. Binnen een aantal dagen kun je bij ons terecht voor een intake en eventueel gelijk een behandeling. Zo’n afspraak kan beladen zijn. Hier houden we rekening mee.  Het is wel raadzaam om de behandelend arts op de hoogte te stellen van en hem/haar om raad te vragen wanneer het beste tijdstip is om de behandeling te ondergaan.

Ik heb Alopecia, hoe werkt dit?

Tijdens een intake bekijken we de mogelijkheden. Als er sprake is van een haarwerk dan vragen wij deze te dragen tijdens de intake en de behandeling. Zo kunnen we de kleur goed afstemmen. Zo’n afspraak kan beladen zijn. Hier houden wij rekening mee.

 

Moet een PMU-specialist zijn aangesloten bij de GGD?

Ja! Het is absoluut verboden in Nederland om te werken zonder vergunning van de GGD.

Is permanente make-up slecht voor je?

Semi permanente make-up is niet slecht voor de gezondheid of schadelijk voor de huid. Wel zijn er een aantal contra-indicaties waardoor een behandeling soms niet mogelijk is. Kijk bij Algemene Voorwaarden voor meer informatie hierover. Studio EB werkt met veilige en goedgekeurde pigmenten van het merk: Clinita.

 

Komt het voor dat een behandeling mislukt?

Op internet zijn er veel mooie foto’s te vinden maar ook resultaten die jij minder mooi zal vinden. De echte horrorverhalen en verschrikkelijke foto’s van mislukte PMU zijn wel echt extreme uitzonderingen. Laat je daardoor niet van de kaart brengen. Even heel simpel gezegd; wanneer een specialist een degelijke opleiding heeft afgerond en ervaring heeft in het vak zijn dat soort dingen gewoon niet mogelijk.

 

Komt het voor dat een behandeling niet pakt?

Het is uitzonderlijk maar dit komt voor. Bij sommige huidtypes, met name dikke en vette huiden is het plaatsen van pigment in de huid een uitdaging. Met name op de wenkbrauwen. Er zijn bepaalde technieken die beter op de ene huid werken dan op de andere. Vaak lukt het daardoor toch om een gewenst eindresultaat te behalen. Je kunt heel veel van te voren bepalen tijdens een intake om zo tot een goed behandelplan te komen.

 

 

Ik twijfel heel erg om een behandeling in te plannen, wat moet ik doen?

Bij twijfel niet doen. Bij twijfel adviseren wij een intake in te plannen bij ons voor meer informatie. Plan geen behandeling in bij twijfel. Wanneer een specialist iemand moet overhalen om de behandeling te ondergaan dan gaat er iets mis. 

Kan ik eerst een intake inplannen voordat ik besluit een behandeling te boeken?

Voor alle behandelingen bij nieuwe klanten geldt dat er eerst een intake plaatsvind. Dit duurt ongeveer 15 min. We nemen hierin alle vragen door. Daarna volgt de behandeling pas. Wil jij eerst op intake komen zonder gelijk een behandeling te ondergaan dan kan dit uiteraard ook. Je mag hiervoor langs komen maar het kan soms ook telefonisch.

 

 

Ik lees bij de PMU voorwaarden dat ik ergens niet aan kan voldoen, kan ik toch een behandeling ondergaan?

Zijn hier vragen over dan is het raadzaam om even een mail of een Whatsapp bericht te sturen. Houd wel ingedachte dat wij niet afwijken van onze gestelde normen. Deze zijn aan de hand van de GGD richtlijnen en uit ervaring zorgvuldig opgesteld met een reden. Namelijk voor jouw veiligheid.

 

Moet ik ergens voor tekenen voordat ik een behandeling onderga?

Ja, voorafgaand aan de behandeling wordt er een gezondheidsverklaring getekend en onze algemene voorwaarden.

Doet een behandeling pijn?

Geen pijn. Het is wel een vervelend gevoel. Als je tatoeages hebt zelf dan kun je het met dat gevoel vergelijken alleen dan een stuk minder intens.

Gebruiken jullie verdoving?

Nee, Aangezien een verdoving een medische handeling en een geneesmiddel is, mogen wij volgens de normen van de GGD niet in het bezit zijn van enige vorm van verdoving.

De  huisarts kan een recept voor de verdovende Emla-crème uitschrijven. Jezelf verdoven mag namelijk wel. Doe dit ruim 60 min v.t.v. op het gebied dat behandeld gaat worden.

Meenemen naar de behandeling en het daar pas op doen heeft geen zin. De crème moet zeker een half uur intrekken voordat het enige effect heeft.

 

 

Is verdoving nodig?

Nee, meestal behandelen wij zonder verdoving. Dit geeft het mooiste resultaat.

 

Tekenen jullie altijd voor?

Ja wij tekenen altijd wenkbrauwen, eyeliner en de lipcontouren voor. Pas bij jouw goedkeuring starten wij de behandeling. Uitzondering hierin is de wimperrand-pigmentatie. Hiervoor volgen we namelijk zoals de behandeling als zegt de lijn van de wimperrand.

Mag ik zelf de kleur kiezen?

Ja en nee. Geef aan wat je mooi vindt en de specialist zoekt daar de juiste kleur bij. Bij de wenkbrauwen en lippen moeten wij bijna altijd kleuren mengen. We proberen deze altijd eerst uit op de huid.

 

 

Mag ik tijdens de behandeling meekijken?

Ja hoor. Dat kan niet continue maar tussendoor kunnen wij altijd een spiegel pakken zodat je even kunt kijken.

 

Mag ik tijdens de behandeling praten?

Concentratie van de specialist is heel belangrijk dus teveel praten is niet gewenst. Daarnaast gebruik je zelf bij praten altijd mimiek. Dit zorgt ervoor het gezicht beweegt wat de behandeling lastig maakt.

Mag ik mijn (kleine) kinderen meenemen naar de afspraak?

Tijdens een intake is dit geen probleem. Tijdens de behandeling is dit uitgesloten en mag dit absoluut niet.

 

 

Hoe lang duurt een behandeling ongeveer?

Afhankelijk van de behandeling zal dit tussen 1-3 uur duren. Voor alle behandelingen raden wij aan om niet teveel te plannen rondom de afspraak. Als er iemand op de schopstoel zit vanwege andere afspraken heeft dit effect op de specialist. Die zal de druk voelen om op te schieten en dit is niet de bedoeling.

Ik ben niet blij met het resultaat net na de behandeling, wat moet ik doen?

Wij laten jou altijd een aantal keer meekijken tussendoor. Als er dingen zijn worden die eigenlijk altijd nog tijdens de behandeling zelf besproken zodat deze aangepast kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan nog kleine aanpassingen aan de vorm of aan de kleur.

Net na de behandeling is de intensiteit heftig. Dit neemt aanzienlijk af! Geef het een aantal dagen de tijd.

 

 

Moet ik zelf een nabehandeling inplannen?

Ja. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om dit op tijd in te plannen. Dit dient binnen 6-8 weken te gebeuren. Meestal plannen we gelijk na de basisbehandeling een nabehandeling in voor over 6 weken. Wacht je langer dan 8 weken dan rekenen wij het tarief voor een nabehandeling binnen 3 maanden (€75,-). Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen in maken. Let dus op met vakanties of geplande operaties o.i.d. Nabehandelingen kunnen ook online ingepland worden.  

Krijg ik korstjes na een behandeling?

De meeste mensen wel. Hoe minder korstjes hoe beter! Het gebied dat is behandeld kun je vergelijken met een oppervlakkig schaafwondje. Belangrijk is dat het droog blijft. De eerste uren na de behandeling moet je het goed droog drukken en deppen met een schoon watje of een tissue zodat het wondvocht niet blijft zitten. Dit wondvocht is namelijk wat de korstjes veroorzaakt. Verder mag  het ingesmeerd worden met Bepanthen-Zalf (let op, met NIKS anders!) Na 2 tot 3 dagen gaat het vaak toch een beetje vervellen. Belangrijk is dat de velletjes blijven zitten. Als je het verwijderd trek je pigment mee. De velletjes vallen er vanzelf van af.  

 

Na de basisbehandeling zijn nu de velletjes/korstjes er af en nu is bijna al het pigment weg?

Schrik niet! Dit is normaal. Jouw huid heeft het overtollig pigment eruit gedrukt. Maar vergis je niet. Er zit nog aardig wat pigment onder. Daar is nu een huidlaagje overheen gegroeid maar het pigment wat er onder zit gaat weer naar boven komen. Het is nu een kwestie van wachten wat er komende weken gaat gebeuren en hoe jouw huid precies gaat reageren. Na 6 weken volgt de tweede behandeling.

 

Als de basisbehandeling slecht heeft gepakt kan ik dan eerder dan 6 weken terug komen?

Nee, de huid heeft echt die tijd nodig om te herstellen. Daarnaast lijkt het soms alsof alles weg is maar na 2 weken komt het pigment weer naar boven. Geduld!

 

Ik ben niet helemaal blij met het eindresultaat na de nabehandeling, wat kan ik doen?

Wij kunnen klachten echt pas in behandeling nemen 6 weken na de tweede behandeling. Tussendoor zullen wij blijven herhalen dat we moeten wachten met evalueren van het eindresultaat na volledige heling van de huid 6 weken na de TWEEEDE behandeling. Wel houden wij graag contact. Als er iets is laat het ons weten. Wij reageren dezelfde dag

bottom of page