top of page
Logo voor docs.jpg

Plasma Huidcorrecties 

 

Naast dat Plasmage wordt gebruikt voor huidverstrakking is dit ook een zeer goed te gebruiken bij het verwijderen bij oneffenheden van de huid.

 

Plasmage is een innovatieve methode die chirurgische ingrepen in bepaalde situaties overbodig kan maken. Dat is een behandeling met het Plasmage apparaat. De Plasmage behandeling is in Nederland snel in populariteit toegenomen en wordt reeds in vele landen toegepast.

Het Plasmage apparaat beschikt over diverse instellingsmogelijkheden. Deze worden handmatig afgesteld op de huid. Dat is prettig, want dat maakt de behandeling veiliger en effectiever. Immers, de instellingen kunnen precies afgestemd worden op de te behandelen huid. Zo wordt onnodige schade aan de huid voorkomen en is de korstvorming die na de behandeling ontstaat ook aanzienlijk minder. Het effect van deze behandeling is al na een week goed zichtbaar.

Deze vooruitgang in technologie maakt dat de drempel naar dit soort ingrepen steeds lager wordt. Voor iedereen die bang is om onder het mes te gaan, is deze veilige behandeling een fantastische ontwikkeling.

Het Plasmage apparaat werkt op basis van plasma. Doordat bij de behandeling geïoniseerde gasmoleculen vrijkomen, ontstaat er namelijk plasma. De huid wordt tijdens de behandeling dus op kleine schaal met plasma behandeld. Bij deze behandeling wordt geen direct contact met de huid gemaakt, maar er ontstaat tussen de punt van het apparaat en de huid een soort bruggetje van geladen plasma. Deze raakt de huid puntsgewijs aan. 

Wij gebruiken Plasma bij het verwijderen van o.a. 

 

  • Moedervlekken

  • Pigmentvlekken

  • Wildvlees

  • Fibromen

  • Wratjes 

  • Bultjes

Benieuwd hoe een behandeling in zijn werk gaat bekijk onze facebookpagina met de video.

https://www.facebook.com/studioeb.pigmentatie/videos/626707111399558/

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? 

Voorafgaand aan elke behandeling vindt er een intake plaats. 

 

Tijdens de intake wordt de conditie van de huid bekeken en besproken. 

Let op! Ziet jou moedervlek er uit als op onderstaande foto's dan dien je zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan om deze te laten onderzoeken.

moedervlek005.jpg
moedervlek003.jpg
moedervlek-melanoom.jpg

Verder mag het plekje niet jeuken, pijn doen of bloeden. Is het plekje recent van kleur of vorm veranderd dan dienen er alarmbellen af te gaan.

 

Als we besluiten na de intake over te gaan tot behandelen dan teken je eerst een formulier waarop je toestemming geeft dat de behandeling wordt uitgevoerd.

Als er twijfel ontstaat bij de specialist over het te behandelen gebied dan zullen wij in geen geval overgaan tot behandelen. Nader onderzoek moet dan eerst plaatsvinden.

 

Ook bij het verwijderen van wratjes, bultjes en fibromen is waakzaamheid heel belangrijk.

Let bij alle oneffenheden op het volgende:

 

– plekken die groeien
– plekjes of bultjes met een wondje/korstje die niet goed willen genezen (bijvoorbeeld telkens een nieuw korstje dat er af valt)
– eczeem-achtige plekken die niet of weinig jeuken en geleidelijk groter worden
– plekjes of bultjes die hardnekkig jeuken, pijnlijk zijn of bloeden zonder duidelijke aanleiding
– plekjes of bultjes die van kleur veranderen of waarin andere pigmentaties ontstaan

Mocht hiervan sprake zijn ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts. 

 

bottom of page